En bra fråga som alltid är svår att svara på om man inte träffat personen.

Är du stel i vissa delar av kroppen på grund av arbete? Pröva Finsk-/Idrottsmassage.

Känner du dig trött, hängig och svullen i kroppen? Då kanske du ska pröva bambumassage eller koppingmassage.

Vill du bara bli avslappnad? En aromamassage eller Aroma Hot Stone med lavendel är mycket bra alternativ för den som bara vill “stänga av” en stund.

I regel finns ingen gräns för hur mycket massage man kan få, men djupgående massage ger ofta träningsvärk och man bör inte irritera musklerna för mycket. Jag rekommenderar personligen minst en vecka mellan behandlingar som är djupgående som idrottsmassage, koppingmassage och bambumassage.

Allas kroppar har olika behov. Är det bekymmer som ska behandlas så brukar det bli 1-3 veckor mellan behandlingarna beroende på åkomma. Är det för att underhålla kroppen så brukar det oftast landa runt 3-6 veckor mellan behandlingarna.

Massage ökar blodflöde och temperatur i kroppen och reningssystemet sätts igång. Det är därför mycket viktigt att dricka vatten efter massage. Dricker du vanligtvis lite vatten så drick mer än vad du brukar. Dricker du oftast väldigt mycket vatten så är ett glas extra efter behandlingen tillräckligt.

En torr/ostretchad muskel är stel och gör ont. Stretch gör muskeln mjuk och smidig och du slipper därför smärta. Många har ont i ryggen mellan skulderbladen och det är ofta för att man inte stretchar bröstmuskulaturen trots att man har ett arbete där man arbetar med armarna framåt hela dagarna.

När du stretchar, håll stretchen i 60 sekunder (har du ingen klocka kan du lugnt räkna till 60 i huvudet).

Gör stretchen ont? Tag lite lättare. En stretch ska strama något men den ska inte smärta.

Ställer du dig den frågan så är svaret högst troligt ja. Våra kroppar får stå ut med mycket och att hålla den mjuk och smidig är nyckeln till ett gott liv (tillsammans med träning, stretching och varierad kost).

Den dagen som Lotus Spa – Massage kan utvecklas tillräckligt för att kunna ställa krav om vattensäkra golv lovar jag att det kommer ett bubbelbad ASAP!

Tillsvidare kan du sukta efter detta (minus ciggen, rökfritt spa!):

 

Avslappningsmassage

fr. 500 SEK

Ibland behöver man bara komma ner i varv... Och det är helt OK!
Avslappningsmassage är lugn och fridfull och görs genom mjuk men bestämd massage över hela kroppen.

 

Avslappningsmassagen är varken djupgående eller behandlande men den kan med fördel kombineras med Aromaterapeutiska inslag. En avslappningsmassage kan göra dig full av energi genom eukalyptusolja eller få dig att känna dig glad och njutsam genom chokladolja eller vara ett riktigt sömnpiller med lavendelolja.

 

Du blir lugn och varm genom beröring, får ökad cirkulation och man somnar gott (ofta under, men särskilt efter massagen)!

Övriga Behandlingar

Hot Stone Massage

En helkroppsbehandling genom mjuka rörelser med varma stenar där musklerna mjukas upp och blockeringar frigörs. Kan kombineras aromaoljor för effekt.

Choklad Massage

Kakao har många områden, förutom att det är gott att äta så går det även att använda för att frigöra kroppens endorfiner och fettet gör din hud mjuk och len.

Bambu Massage

Med bambupinnar kan man nå musklerna på djupet och verkligen känna att de mjukas upp, men förutom det kan de även användas som behandling mot celluliter.

Genom att skapa ett vakuum ökar blodcirkulationen och därmed hjälper att rensa ur gifter, behandla celluliter, mjuka upp bindväven med mera.

Aroma Massage

Aromaoljor stimulerar dina sinnen och kan göra dig lugn, full med energi, öka koncentration och mycket mer. Olika dofter ger ofta olika effekt.

Avslappningsmassage

Med fokus på rygg, axlar och avslut med huvudmassage så är avslappningsmassage den perfekta behandlingen i en stressig vardag, ett måste för livsnjutaren!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday 09:00 - 17:30
Tuesday Stängt
Wednesday 18:45 - 21:00
Thursday 14:00 - 21:00 (jämna veckor stängt)
Friday Stängt
Saturday 10:00 - 21:00
Sunday 10:00 - 21:00