Bambumassage

En behandling som verkligen går ner på djupet men som fortfarande är otroligt skön. Med hjälp av bambupinnarna kommer man verkligen ner på djupet men det breda trycket gör att det inte alls gör så ont som man kan tro. Det är en utmärkt behandling för att sätta igång rensning av slaggprodukter och du märker direkt en avslappnande effekt.

Bambumassagen ser i regel likadan ut överallt, det enda som skiljer är vilken typ av pinnar man använder och “greppen” man utför.

I behandlingen används mycket olja eftersom man vill skydda huden och de olika pinnarna har olika funktioner.

Bambupinnar har lite olika utseende beroende på vart man köper dem, bland annat ihåliga och “vanlig bambu”, men det är i största del kosmetiskt; vi använder solid, pressad bambu för att säkerställa att de håller längre och inte tappar kvalité på grund av förslitning.

Bambu kan massera hela kroppen, från huvud till fötter (dock ej som zonterapeutisk behandling). Man går på musklerna både i punkt och strykande. Trycket bryter ner cellulitdepåerna och hjälper kroppen naturligt bygga upp efteråt.

Bambumassage används även inom stresshantering och andra besvär som migrän och andningsproblem.

Börjar med min subjektiva åsikt att bambu är den massage jag absolut helst både ger och får! Den är så bra på att få tag på de där ställena det behövs extra på och det händer saker direkt i kroppen som får en att känna sig både fräsch och nästan lite pömsig.

Bambu har införts i ritualer för livsenergi, sexualitet och fertilitet i tusentals år och den renande effekten av slaggprodukter är nog som mest tydlig med denna metod.

Bambumassage kan fås av de flesta men avstå gärna om man är under tonåren eller har nyligen skadat sig. Även gravida kvinnor bör undvika behandling. 

Bambumassage kan fås närsom, men då det är mycket djupgående så är det bra att vänta ett par dagar efter nästa behandling.

Jag rekommenderar alltid en vecka om man är osäker på hur det känns oavsett behandlingsmetod (med undantag för laserbehandlingar som med fördel kan fås varje dag).

I regel, om man inte råkar komma åt ben, så är bambumassage riktigt skönt. Det känns, som allt annat, men det är ofta ett såpass brett tryck att det gör oftast mindre ont än t ex. Klassisk Finsk Massage. Vissa områden, som insida lår på kvinnor och punktbehandling av säte, kan vara något känsliga.

Har du hjärtproblem, är gravid, har inflammationer i kroppen eller har nya skador/ärr så är det för mig kontraindikation. Om du har högt blodtryck så skall du vara medicinerad för detta för att säkerställa att cirkulationen inte ökar för mycket.

Är du osäker så kontakta läkare innan behandling.

Helkropp Bambumassage

870 SEK

Bambumassage,
75 minuter
En helkroppsmassage med bambupinnar där man behandlar hela kroppen från tårna till huvudet, gärna med väldoftande olja (frivilligt)

Övriga Behandlingar

Hot Stone Massage

En helkroppsbehandling genom mjuka rörelser med varma stenar där musklerna mjukas upp och blockeringar frigörs. Kan kombineras aromaoljor för effekt.

Choklad Massage

Kakao har många områden, förutom att det är gott att äta så går det även att använda för att frigöra kroppens endorfiner och fettet gör din hud mjuk och len.

Bambu Massage

Med bambupinnar kan man nå musklerna på djupet och verkligen känna att de mjukas upp, men förutom det kan de även användas som behandling mot celluliter.

Genom att skapa ett vakuum ökar blodcirkulationen och därmed hjälper att rensa ur gifter, behandla celluliter, mjuka upp bindväven med mera.

Aroma Massage

Aromaoljor stimulerar dina sinnen och kan göra dig lugn, full med energi, öka koncentration och mycket mer. Olika dofter ger ofta olika effekt.

Avslappningsmassage

Med fokus på rygg, axlar och avslut med huvudmassage så är avslappningsmassage den perfekta behandlingen i en stressig vardag, ett måste för livsnjutaren!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday 09:00 - 17:30
Tuesday Stängt
Wednesday 18:45 - 21:00
Thursday 14:00 - 21:00 (jämna veckor stängt)
Friday Stängt
Saturday 10:00 - 21:00
Sunday 10:00 - 21:00