Koppingbehandling

Uråldrig behandling med ursprung från Kina för ca 5000 år sedan. Genom att skapa undertryck ökar man blodcirkulationen, mjukar upp bindväven och främjar lymfsystemet.

Kopping har ett par olika former i branschen, men alla har exakt samma funktion: Att skapa undertryck och därmed öka blodcirkulationen, rensa bort slaggprodukter, lossa på mjuka upp bindväven med mera.

Kopping är väldigt mångsidigt och kan användas på flera sätt. Man kan använda det som vanlig massage, som punktmassage, som rensning av slaggprodukter, ökning av blodcirkulation och frisätta lagrad energi.

Man kan även använda kopping som ansiktsbehandling och som cellulitbehandling. Eftersom att det främjar lymfsystemet så hjälper kopping att skapa balans i kroppen.

Kopping är bra för dig som vill ha massage men lätt får ont då det inte trycker på samma vis som vanlig massage gör. Vanligast är att man ber om kopping under en massagebehandling som komplement som vid ömma punkter eller aktiva triggerpunkter.

De flesta kan få kopping, men gravida personer, barn under 12 år samt hjärtpatienter bör undvika behandling. Om osäker så fråga läkare.

Områden som tydliga åderbråck och stora blodkärl kan inte behandlas.

Kopping är en väldigt effektiv behandling och bör därför inte utövas för ofta. Det tar minst 72 timmar för huden att återhämta sig efter behandlingen. Som vanligt så rekommenderar vi en vecka mellan behandlingarna, men det är självklart upp till kunden själv.

Kopparna bildar undertryck, DVS vakuum och resultatet, beroende på hur hårt man behandlar, ger “sugmärken” som är lite signum vid koppingbehandling. De är helt ofarliga och huden återställs efter drygt tre dygn. Det gör oftast inte ont, men speciellt triceps och insidan lår på kvinnor tenderar att vara känsliga områden.

Du bör inte ta koppingbehanding om du har blödarsjuka (Von Willebrands, Hemofili etc.), svåra hudproblem, medicineras för cancer, har lymfknutor (då det stimulerar lymforna) samt aldrig när du är påverkad av droger eller alkohol.

Koppingmassage

410 SEK

Koppingmassage,
25 minuter
Korsrygg och axelmassage med punktbehandling
eller
Ländrygg och sätesmassage med punktbehandling

Koppingmassage

670 SEK

Koppingmassage,
75 minuter
En "helkroppsmassage" med kopping. Det ingår flera punktbehandlingar, massage med koppar samt avslut med ansiktsbehandling.

Övriga Behandlingar

Hot Stone Massage

En helkroppsbehandling genom mjuka rörelser med varma stenar där musklerna mjukas upp och blockeringar frigörs. Kan kombineras aromaoljor för effekt.

Choklad Massage

Kakao har många områden, förutom att det är gott att äta så går det även att använda för att frigöra kroppens endorfiner och fettet gör din hud mjuk och len.

Bambu Massage

Med bambupinnar kan man nå musklerna på djupet och verkligen känna att de mjukas upp, men förutom det kan de även användas som behandling mot celluliter.

Genom att skapa ett vakuum ökar blodcirkulationen och därmed hjälper att rensa ur gifter, behandla celluliter, mjuka upp bindväven med mera.

Aroma Massage

Aromaoljor stimulerar dina sinnen och kan göra dig lugn, full med energi, öka koncentration och mycket mer. Olika dofter ger ofta olika effekt.

Avslappningsmassage

Med fokus på rygg, axlar och avslut med huvudmassage så är avslappningsmassage den perfekta behandlingen i en stressig vardag, ett måste för livsnjutaren!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday 09:00 - 17:30
Tuesday Stängt
Wednesday 18:45 - 21:00
Thursday 14:00 - 21:00 (jämna veckor stängt)
Friday Stängt
Saturday 10:00 - 21:00
Sunday 10:00 - 21:00