Släng rakhyveln!

Trött på svarta, grova hår som sticks? Trött på inflammerade hårsäckar som kliar och svider? Vaxning är klart överlägset rakning alla dagar i veckan, oavsett om det är armhålor, ben, bikinilinje eller annat.

Kortfattat så är vaxning ett både skönare och bättre alternativ för din hud än att raka. Håren håller sig borta längre, blir tunnare vid utväxt och efter en lång tid av regelbunden vaxning så tunnas även mängden hår ut markant så behov av hårborttagning minimieras.

Funktionen är densamma men metod och material är olika.

I vanlig vax används oftast kassetter med smältvax som man drar ut längst hårstråna och lägger remsa på för att sedan rycka.

Bomullsvax, waxing beads eller liknande är smältvaxer som värms upp och placeras ut med hjälp av spatel. Denna är varmare men kräver oftast inte remsor och är skonsammare för huden.

Sugaring är en vaxning där man använder sig av varm sockerpasta. Terapeuten arbetar med händerna för att forma en boll som sedan stryks ut mothårs och rycks loss för att sedan användas igen. Denna metod är något mer oskön överlag att applicera, men är överlägset mest effektiv då den även får med småstrån och minimerar hudirritation.

Första fem rycken brukar kännas en aning om man är ovan, men det är mest en fråga om vart på kroppen och skickligheten hos terapeuten. Att vaxa sig själv gör ofantligt mycket mer ont än att bli vaxad av någon annan.

Det är lite från person till person, men i regel gör det ondare där huden är tunnare. De områden som brukar vara värst är tår och knäveck.

Det är lite varierande, men 3-6 veckor beroende på område, mängd, typ och färg på håret.

Spontanvaxning:
Första vaxningen eller vax efter långt uppehåll/rakning kräver 2-3 vaxningar innan det blir jämnt och snyggt en längre period. Vill du “vara snygg för kvällen” så går två dagar innan bra.

Säsongsvaxning:
Börja vaxa tidigt så du hinner 3-4 vaxningar innan det är dags att “visa upp dig”. På så vis kan du planera glesare intervaller för att vaxning under sommaren då hårstråna tunnats ut och växer jämnare.
Glöm inte att skrubba benen regelbundet med salt-/celluloca-/sockerscrub eller skrubbvante varje dusch!

All-year-round vaxning:
Sluta inte vaxa, skrubba och vad du än gör: RAKA INTE! Så fort du rakat så kommer håren tillbaka stubbiga, tråkiga och kliande!

Om håren inte rycks av i rätt riktning kan hårsäckarna bli irriterade och inflammerade. Plockar du själv småhår med pincett så tänk på att rycka i samma riktning som hårväxten.

Ibland man det uppstå strån som blir inflammerade och ibland ser ut som ett vanligt hårstrå men ligger under huden. Dessa försvinner oftast vid skrubbning.

Inte nödvändigtvis… I alla fall inte hela tiden. Och resultatet är 👌

Män och kvinnor har så klart olika områden där det gör något ondare än andra, men ingenting som inte är uthärdligt.

I klartext:

På kvinnan gör det ondast högst upp närmast toppen av slidan då hårväxten är ojämn. Vid menstruation är hela könet mer känsligt och risk för att hårsäckarna blöder är större, men det är ingen fara att vaxa ändå.

På mannen gör det ondast närmast roten samt ner längst mitten av pungen. Ofta vill den som blir vaxad vara med och “hålla emot” vilket är både OK och uppskattat!

Intim/Brazilian inkluderar både fram och bak.

Notera att om du äter starka mediciner som t ex. kortison avrådes du vaxa intimt. Det går, men det är INTE skönt.

Du bör inte vaxa om du är allergisk mot vax, har väldigt tunn/krackelerad hud, markanta återbråck eller liknande.

Äter du mediciner så meddela alltid innan vaxningen!

Bröst + Mage Rygg + Säte

900 SEK

Vaxning av
bröst, mage, rygg och säte.

Görs med en blanding av kassettvax och sugaring.

Intimvax / Brazilian

450 SEK

Vaxning av
intimområdena både fram och bak

Görs genom sugaring (alternativt bomullsvax om så önskas).

Läs mer!

Hot Stone Massage

En helkroppsbehandling genom mjuka rörelser med varma stenar där musklerna mjukas upp och blockeringar frigörs. Kan kombineras aromaoljor för effekt.

Choklad Massage

Kakao har många områden, förutom att det är gott att äta så går det även att använda för att frigöra kroppens endorfiner och fettet gör din hud mjuk och len.

Bambu Massage

Med bambupinnar kan man nå musklerna på djupet och verkligen känna att de mjukas upp, men förutom det kan de även användas som behandling mot celluliter.

Genom att skapa ett vakuum ökar blodcirkulationen och därmed hjälper att rensa ur gifter, behandla celluliter, mjuka upp bindväven med mera.

Aromaterapi

Aromaoljor stimulerar dina sinnen och kan göra dig lugn, full med energi, öka koncentration och mycket mer. Olika dofter ger ofta olika effekt.

Avslappningsmassage

Med fokus på rygg, axlar och avslut med huvudmassage så är avslappningsmassage den perfekta behandlingen i en stressig vardag, ett måste för livsnjutaren!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday 09:00 - 17:30
Tuesday Stängt
Wednesday 18:45 - 21:00
Thursday 14:00 - 21:00 (jämna veckor stängt)
Friday Stängt
Saturday 10:00 - 21:00
Sunday 10:00 - 21:00